Sakal Ve Bıyık Ekimi Kimlere Yapılır?

  • Ana Sayfa
  • Sakal Ve Bıyık Ekimi Kimlere Yapılır?
Sakal Ve Bıyık Ekimi Kimlere Yapılır?

Sakal, bıyık ekimi hormonların bazal seviyeye yerleştiği 20-22 yaşlarından itibaren yapılabilir. Favorilerini uzatmak isteyen, iki günlük sakal görüntüsünü seven ancak sakal telleri düzensiz veya eksik çıkan erkekler için bu işlem tercih edilir.

Sakal ve bıyık ekimi hiç sakalı olmayanlara olduğu gibi sakalında parça parça kılsız bölgeleri olan sağlıklı tüm erkeklere uygulanabilir. Yara izi olan bölgeye ekim yapmak en çok uygulanan girişimlerden biridir.

Saç kılı olan herkese sakal-bıyık nakli yapılabilir. İki kulak arasındaki ensenin hemen üstündeki ince telli bölge veya kulak üstlerinden saç kökleri alınarak operasyon gerçekleştirilir.

Sakal ve bıyık ekiminde aynen saç ekiminde olduğu gibi saç tıraşını kabul edenlere FUE, saçını sıfır tıraş etmek istemeyenlere FUT yöntemiyle bu girişim uygulanır.

Ekim günü kırmızı kabuklar halinde iyileşen cilt bir hafta sonra hiç bir iz kalmadan eski görüntüsüne kavuşur. Yüz kılı naklinden sonra aynı saçta olduğu gibi hiçbir ciddi ağrı ya da acı oluşmaz.

Girişimden yaklaşık sekiz ila on hafta sonra sonuç görülmeye başlar. Sakal ve bıyık bölgesine ekilen saç telini, yani var olan sakal ve saç kılını çıplak göz birbirinden ayıramaz. Sonuç doğal ve kalıcıdır.